niedziela, 31 marca 2013

Souther Tea Cakes








Malutkie, waniliowe, puszyste... Boskie!
Small, vanilla, fluffy... OMG!

Ostatnio robiłam je, żeby zrobić komuś niespodziankę : ) Na stole położyliśmy moje ciastka i ciastka sklepowe - moje wygrały!!!
Lately I did them to suprise somebody. We compared my biscuits to shop-biscuits - mine won!!!


No ale zaczynamy!
So let’s go!

Na około 80 ciasteczek będziemy potrzebowali:
     4 kubki mąki pszennej
     1 łyżeczka sody oczyszczonej
     2 łyżeczki proszku do pieczenia
     2 kubki cukru
     2 jajka
     0,5 kubka maślanki
     1 kosta masła (miękkiego)
     1,5 łyżeczki wanilii (proszek lub aromat)
For about 80 cookies we will need:
     4 cups all-purpose flour
     1 teaspoon baking soda
     2 teaspoons baking powder
     2 cups sugar
     2 eggs
     0,5 cp buttermilk
     2 butter sticks, softened
     1,5 teaspoon vanilla (powder or flavour)


Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni Celcjusza. Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie je ze sobą łączymy. Na posypanej mąką powierzchni formujemy z ciasta dysk i owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie rozwałkowujemy ciasto na posypanej mąką powierzchni na grubość około pół centymetra. Wycinamy dowolne kształty i kładziemy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy około 10-12 minut.
Preheat oven to 350 degrees Fahrenheit. In large bowl mix all ingredients together. Dough should be soft and wet. On a floured surface shape the dough into a disk. Cover with plastic wrap and refrigerate for 1 hour. Flour surface again and roll dough out approximately 1/4 inch thick. Cut dough into desired shapes and bake on waxed sheet pan for 10-12 minutes.


Można je też udekorować:
You can also decorate them:



Smacznego!
Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz