środa, 24 kwietnia 2013

Stick'n'Crunch



Na około 40 bez:
     - 4 białka
     - 200 gram cukru
     - szczypta soli
     - 4 krople soku z cytryny

Wykonanie:
     1. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni Celsjusza
     2. Do mixera wkładamy wszystkie składniki i ubijamy do czasu, aż masa się nie wyleje po odwróceniu go do góry nogami.
     3. Układamy na blachę łyżką/szprycą bezy
     4. Pieczemy 15 minut, potem zmniejszamy na 100 stopni i pieczemy 60 minut, zostawiamy do wystygnięcia w piekarniku.

Takie bezy będą chrupkie na zewnątrz i ciągnące w środku.
-----------------------------------------
For about 40 meringues:

     - 4 egg whites
     - 200 g sugar
     - pinch of salt
     - 4 drops of lemon juice


Then:
     1. Preheat oven to 150 degrees Celsius
     2. Put all ingredients to the mixer and whip it til it won't fall down when you turn the mixer upside down
     3. Put small meringues on plate covered with wax paper
     4. Bake for 15 minutes in 150 degrees, then remove to 100 degrees and bake for 60 minutes

They will be crunchy outside and wet and sticky inside.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz